JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

Props met Pepakura

Category: Larp
Published: Wednesday, 18 April 2018

Stel, je wilt een enorm hippe prop bouwen voor een evenement. Het gaat om een prop met een plot-functie die vooral decoratief is. Het gaat dus niet om een wapen of iets wat klappen moet kunnen incasseren of geven, en je voor je bouwmateriaal dus vrij bent om harde materialen te gebruiken. Uiteraard moet de prop wel tegen een spatje regen kunnen en ook enige tijd meegaan, dus duurzaamheid is wel een aandachtspunt.

Read more: Props met Pepakura

Zegelwas zonder blaren

Category: Larp
Published: Monday, 05 March 2018

Ik ben dol op kaligrafie, zegelwas, mooi oud ogend papier en schrijven met kroontjespennen. Helaas is 'mooi schrijven' absoluut niet een van mijn talenten. Kroontjespennen zijn in mijn handen meer een gevaarlijk scherp wapen dan een pen. Gelukkig ben ik wel handig met typen, fontjes en de printer. Het papier kan ik best oke oud maken met thee. Probleem opgelost. Een waszegel er op had nog wel leuk geweest.

Read more: Zegelwas zonder blaren

Larp-personage perikelen

Category: Larp
Published: Friday, 05 January 2018

Nieuw jaar, nieuwe larp! Vanaf komend voorjaar gaan we spelen op Frontier. Dit is een science fiction larp evenement, dus een totaal nieuwe ervaring voor ons. Dit keer geen middeleeuwse kleding met onmogelijke veters, 3 onderrokken en mouwen van een formaat dat ze prima in de pot kunnen hangen. Ik verheug me nu al op gewoon naar de wc kunnen gaan op larp! Leve klittenband en ritsen!

Read more: Larp-personage perikelen

Een staf met een hert

Category: Larp
Published: Monday, 09 October 2017

Op Charm loopt een plotlijn waar iets gedaan wordt met staven. Eerst was er een staf met een vogel en daarna eentje met een salamander (de foto's hiervan zijn met dank aan Dmvdberg fotografie). En nu was het tijd voor een volgende staf met iets er op.

Read more: Een staf met een hert

Nerf no.1 is klaar

Category: Larp
Published: Wednesday, 24 May 2017

Eerder deze week heb ik deel 1 van mijn eerste Nerf verf-project geplaatst, en het is nu al tijd voor het tweede en laatste deel. Mijn Nerf N-Strike Elite Mega Magnus Blaster is namelijk klaar. Al met al is dat sneller gegaan dan ik verwacht had en het was ook een stuk makkelijker dan ik vreesde. Afgezien van het uit elkaar halen en weer goed in elkaar zetten, maar dat gedeelte laat ik voortaan aan Willem over, hij is meer van de techniek.

Read more: Nerf no.1 is klaar