JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

de Gypsies van de Dwaler

Category: Larp Published: Monday, 13 January 2014

Een van de larp-evenementen die ik als het even kan niet oversla is de Dwaler. Dat komt denk ik omdat dat het evenement is waar ik begonnen ben met spelen. Eerst als woudelf, daarna als non (ja, echt! ik... non...) en sinds vorige Dwaler als lid van de Gypsy-familie.

De Gypsy-familie Zabar is vorige Dwaler (september 2013) aangekomen daar, in het Zwarte Woud van 1200nogwat. Ik vergeet altijd de jaartallen. Maar ik denk dat het niet zo uitmaakt in het spel nu want als gypsy zijnde zijn dat soort dingen niet belangrijk. Dat is denk ik waarom ik graag dit spelersgroepje wilde; geen indrukwekheidsels, epische skills, ingewikkelde meuk of dikke achtergrondboeken die onthouden moeten worden. Gewoon leuk kostumeke, gezellige groep met muziek en dansen en wazige dingen doen als handlezen en kaartleggen en misschien een pietsiebeetje magie. In dat opzicht maken we redelijk wat vooroordelen over zigeuners waar, maar dat hoort denk ik bij larp. De kerk is bloedfanatiek in het geloof, de vikingen zijn brute plunderaars, golbins zijn niet zo slim en de gypsies zijn kleurrijk in de breedste zin van het woord.

De eerste Dwaler was de familie klein, 3 familie-leden waarvan er eentje al heel snel richting de goblins verdween. Mijn dochter wilde namelijk heel graag goblin zijn. Heel heel heel graag, en de goblin-groep had geen bezwaar tegen een mini-gobo. We hebben creatief haar achtergrond geschreven zodat ze bij zowel de goblins als de gypsies hoort en dus als ze wil bij ons kan rondhangen. Ukkie is voorzien van een wapen, nou ja... wapen... Ze heeft een hele grote eikel bij zich. Zelfgemaakt door ons en daar zijn we best trots op. En ja, de hoeveelheid grappen die daar over gemaakt worden is niet te overzien.

De familie wordt geleidt door Sereno, althans dat denkt hij. Hij is zoals het een echte gypsy betaamd niet vies van alle mogelijke klusjes die iets op kunnen leveren. Zo maakte hij pasgeleden voor een of andere kerk-rakker een touw met knopen. Er moest iets opgemeten worden en daarmee werd de lengtemaat de sereno-voet geboren. Je moet toch iets gebruiken om de afstand tussen de knopen gelijk te krijgen. Geen idee hoe groot de kerk is in sereno-voeten maar de kerkrakker betaalde er voor.
Het echte talent van Sereno ligt in zijn entertainment-waarde. Hij speelt diverse instrumenten, een echte virtuoos is hij en er is maar zelden geen publiek bij het kamp. Zijn jongleer-vaardigheden heeft hij nog verborgen gehouden maar het kan nooit lang duren voor hij van alles de lucht in gaat gooien.

Zoals bekend staat achter elke machtige man een vrouw die kan dreigen met vies eten (en de rest). Die vrouw is in dit geval Choomia Zabar, en vermoedelijk is zij degene die het echt voor het zeggen heeft. maar zeg dat maar niet tegen Sereno. Althans niet in het openbaar.
Choomia is een uitmuntend kaartlegster en handlezer, het maakt niet uit welke toekomst je wilt, zij voorspelt hem wel voor je. Mits je ervoor betaald natuurlijk. Ze schijnt ook een mysterieuze glazen bol te hebben die nog accurater is wat betreft toekomst-voorspellen maar een voorspelling daarmee is niet voor iedereen weg gelegd.
Sereno's muziek is de perfecte begeleiding voor Choomia's dansen, exotisch en heel erg niet Zwarte-Woud-kerk-geschikt maar met de juiste geschenken voor de kerk zal het haar vast vergeven worden.

Komende Dwaler zullen de Zabars er weer zijn, hopelijk met wat meer familie-leden deze keer. Voor meer voorspelde toekomst, muziek en zwoele dans. En vooral veel larp-lol.