JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

minstreel-kleding

Category: Larp Published: Saturday, 20 June 2015

Vandaag heb ik draailier gespeeld, dat doe ik wel vaker, alleen deze keer had ik publiek. Niet veel hoor, maar genoeg om spelen-met-afleiding-training mee te doen. Want leuke kunnen spelen is al lastig genoeg, maar speler als er dingen om je heen gebeuren is best wel heel moeilijk. Zeker als je (zoals ik) altijd bij elk geluidje kijkt waar het vandaan komt.

Het ging beter dan verwacht, minder goed dan ik leuk vond en mijn publiek(je) vond het erg leuk om een draailier te zien en ook wat uitleg te krijgen. Aangezien ik maar iets van 4 liedjes ken die ook nog kort zijn heb ik de tijd wat gevuld met laten zien hoe zo'n ding werkt.

Mijn belangrijkste les was wel de kleding-les.
Ik had al ontdekt dat wijde mouwen en draailier totaal niet samen gaan. Je mouwen haken in je snaren en dat werkt niet. Ik droeg vandaag dus een doublet, om het optreden van mij en mijn 4 liedjes nog een beetje sjeu te geven. De mouwen van de doublet bleken ook al te wijd te zijn, mijn trompetsnaar had demping.

Wat ik niet bedacht had was dat het doublet een rits leuke metalen knoopjes aan de voorkant heeft. Ziet er leuk uit, maar niet tof met een draailier tegen je buik. Die kekke metalen knopjes geven krassen! Paniek!! Gelukkig valt de schade reuze mee, maar ik kreeg het wel even een beetje benauwd.

Dus mijn zoektocht gaat beginnen; larpgeschikte kleding waar ik mee draailier kan spelen.
Om te beginnen: aangesloten mouwen, iets aan de lange kant zodat de boord voorbij mijn pols valt want dat ziet er zo leuk uit. Ik wil ook een hoog gesloten voorkant zodat ik zonder zorgen om inkijk kan zitten, maar wel zonder prullaria er op die mijn instrument kan krassen. En het moet wel leuk/mooi/larp-decoratief zijn!
We hebben al een beetje nagedacht over minstreel-personages die multi-inzetbaar zijn. Dit kan mooi de kleding voor mijn personage worden dan.
Moet het nog wel bedacht en gemaakt worden, ooit...