JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

klauwen

Category: Larp Published: Sunday, 22 May 2016

Voor een evenement wilde ik klauwen maken voor monsters, het was voor eenmalig gebruik dus goedkoop was een eerste vereiste. Het was wel de bedoeling dat er mee gevochten kon worden. Ik wilde ze in ieder geval wel een beetje klauwachtig maken, dus gekromd, maar het moest ook wel simpel te maken zijn.

Google leverde na een beetje zoeken deze tutorial op: How to make Lady Deathstrike's claw nails. Niet helemaal precies exact wat ik zocht maar wel heel bruikbaar.

De 'nagels' uit de tutorial zijn erg dun, mijn klauwen moesten dikker zijn en 3 per hand omdat dikker anders erg lastig zou worden. Ik heb dus een A4-tje genomen, deze in de lengte dubbel gevouwen en van punt naar punt over de lengte schuin geknipt. Dit bleek een prima maat te zijn. Uit redelijk dun wapenschuim heb ik per benodigd paar handschoenen twee stuks driehoek geknipt en daarna heb ik nog vier wat kleinere punten geknipt. Dit om een grote wijsvinger-klauw te hebben en twee wat kleinere er bij per hand.

Het schuim heb ik op de randen rond dichtgeplakt met bison-tix. Nu had ik 6 klauw-kokertjes.

Deze heb ik volgens de instructies uit de tutorial de kokertjes schuin geknipt (en even de plaatjes van die website gepikt). Let op bij de kniprichting waar je de lijmnaad wilt hebben. De kant het dichtst bij de punt wordt de binnenkant (onderkant) van de buiging.

Het in elkaar plakken was even puzzelen, vooral waar je lijm moet smeren. Als je goed naar de plaatjes kijkt is daar wel uit te komen. De punt aan de bovenkant van de buiging lijm je terug op de plek waar hij vandaan komt, aan de onderkant schuift het smallere deel in het bredere deel.

Let er op bij het lijmen dat je van de smalste kan naar de meest brede onderkant werkt omdat je anders niet meer met je vingers bij het uiteinde komt om de lijm goed aan te drukken.
Als het goed is gegaan dan krijg je een mooie kromme klauw-vorm.

Nadat ze allemaal in elkaar gezet waren heb ik de klauwen op keukenhandschoenen gelijmd, ook met bison-tix. Een kleine klauw op de duim, een grote over wijsvinger en middelvinger en een kleinere over ringvinger en pink. Ik heb ze zo geplaatst dat de duim-klauw bij een grijpbeweging tussen de andere twee valt.

Zodra alles in elkaar zit begint het leukste: inkleuren!

Omdat gewoon acrylverf op flexibele keukenhandschoenen heel erg gaat bladderen en we wel een heel weekend lol willen hebben van deze grijpers heb ik acrylverf gemengd met latex. In dit geval ging het om high-fantasy droom-wezens (nachtmerries eigenlijk...) dus kon ik me heerlijk uitleven met niet-monsterachtige tinten.
Na een aantal lagen latex met verf (afhankelijk van hoe vlot de kleur goed is en hoe het aanvoelt) nog wat lagen coating (plastidip) er overheen en klaar!

Omdat dit goed werkte heb ik ook met dikker schuim veel grotere exemplaren gemaakt die te dragen zijn als hoorns. Ik heb ook een paar hele grote hand-hoorns gemaakt die ik wat getordeerd heb gemaakt door het inknippen gedraaid te doen.