JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

Whack-a-fiddle (a.k.a. Sladivarius)

Category: Larp Published: Monday, 13 January 2014

Met het vernieuwe van mijn website heb ik alle oude en beschimmelde bits van de vorige weg gemikt. Dat is niet jammer, dat is lekker fris, vroege voorjaarsschoonmaak. Maar daarmee zijn ook de foto's en berichten van onze larp-bouwsels weg en sommige vind ik toch wel leuk genoeg om te bewaren, zoals de Whack-a-fiddle, ook wel bekend als de Sladivarius.

Het verhaal achter de whack-a-fiddle is (vind ik) erg leuk. Zo lang als ik larp wil ik al een muziek-instrument als slagwapen. Mijn moeder was fluit-juf en ik kon eerder noten dan letters lezen. Vanaf mijn 5e heb ik muziekles, accordeon en piano en ik ben opgegroeid met toonladders en loopjes.
En ook met de frustraties van toonladders en loopjes...
Als je de 'pijn' kent van een muziekstuk wat met geen mogelijkheid uit je toetsen wilt komen dan weet je ook hoe leuk het is om op tv een piano van de 4e verdieping te zien donderen en op de stoep in stukken te zien gaan. Als je de blaren van de vioolsnaren op de vingertoppen hebt gevoeld is het heerlijk om te zien hoe een viool op iemand'z'n hoofd wordt stukgeslagen.

De piano gaat hem niet worden als larp-wapen (alhoewel...) maar de viool leek me absoluut haalbaar. Andere instrumenten trouwens ook. Een doedelzak om mee uit te halen moet ook bijzonder amusant zijn lijkt me. Ik ben aan het zoeken geweest maar kon ze niet vinden in de webshops. Bovendien zijn webshop-wapens niet goedkoop. Ze zijn ongetwijfeld hun geld waard maar je moet het wel kunnen betalen zonder direct om financiele redenen op een crash-dieet te gaan zeg maar. Toen ik begon met larpwapens maken heb ik ook overwogen om een muziek-wapen te maken maar het geheel zelf bouwen zag ik niet zitten. Ombouwen is een ding, een veilig wapen van de grond af maken is een ander verhaal. En dus kwam daar niet veel van terecht.

En toen kwam er ineens een Larper mijn kleine wereldje in geslopen, en daar bleef hij, Hij maakt ook muziek en hij maakt ook larp-bouwsels. En hij is handig genoeg om een larpwapen van de grond af aan te maken. Het duurdeƂ niet lang voor ik mijn idee voor een larp-muziek-slagwapen opperde...
De zolder werd opgeruimd en een half-afgemaakte viool kwam tevoorschijn!
Hij was er ooit aan begonnen maar de details en de afwerking, het verven en mooi maken, dat was niet echt zijn ding. Laat dat nu helemaal mijn ding zijn! Dus na wie-weet-hoeveel tijd op zolder werd in juli 2013 de viool afgemaakt en er zijn maar weinig evenementen waar we hem niet mee naartoe nemen. Echt mee slaan doen we er niet mee, het schuim is behoorlijk hard en als hij gebruikt gaat worden dan is dat meer voor de fun dan op een slagveld. De lol die we er mee hebben is groots, simpelweg omdat het een best mooie en op een afstand realistisch ogende viool van wapenschuim met kern is.