JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

pap-larper

Category: Larp Published: Wednesday, 22 March 2017

Afgelopen weekend op een verjaardag waren er enkele larpers in het gezelschap, en uiteraard waren er momenten dat het over larp ging. Op een bepaald moment ging het over de naar-bed-gaan tijden en de opstaan-tijden. Een van de aanwezigen vertelde dat hij altijd vroeg opstond (uur of 8-ish geloof ik) en dat dat zo lekker was; terrein nog stil en sereen, kampvuurtje opstoken en water voor koffie halen... Ik realiseerde me ineens wat voor een verwende pap-larper ik eigenlijk ben!

Larp is er in allerlei soorten, maten en vormen. Veel evenementen zijn kamp-evenementen. Je gaat er heen, zet je tent op, rolt je slaapzak uit en veel mensen maken hun eten op een vuurtje. Dat vuurtje kan kampvuur zijn, zeker als je een IC kampement hebt, maar het kan ook campinggas zijn. De moderne wereld is niet helemaal afwezig op larp tenslotte!

Toen ik begon met larp ging ik alleen maar naar evenementen met een tent. Soms waren er wel binnen-slaapplaatsen beschikbaar maar mijn 'clubje' ging allemaal met tent, dus ik ook. Ik schafte een Sahara 400 tent aan omdat die zo lekker makkelijk op te zetten is en ook best door kan gaan voor een IC tent. Het heeft ook wel wat, zo'n kampeer-weekend. Het ziet er leuk uit, leuke sfeer, het gevoel van je eigen plekkie in je eigen tentje. Sporadisch deelde ik mijn tent met een goede vriend(in), maar ik ben best territoriaal ingesteld dus dat gebeurde niet heel vaak. Mijn eten ter plekke koken deed ik nooit, op de evenementen was er altijd wel iets te eten te koop en een weekendje overleven op tosties en broodje kroket gaat prima. De vitamines komen doordeweeks wel weer was mijn idee. Sommige evenementen had ik mazzel, dan hadden we een IC kampement met iemand die het leuk vond om IC eten te fabriceren. Het slapen op een veldbed (met schapenvachten) in een slaapzak vond ik minder, ik lig daar nooit echt lekker op en evenementen zijn vaak in het voor- of najaar en dan kan het snachts best koud zijn. Nu heb ik wel een beetje kampeer-ervaring dus met een goede slaapzak en wat fleecedekens blijf je wel warm, maar je moet die slaapzak nog wel een keer uit. Midden in de nacht om naar de wc te gaan, aan de andere kant van een donker veld vol met kuilen. Of in de ochtend, om op te staan en je dan in je kostuum te wurmen in je tent. Mijn Sahara is geen kleine tent maar het blijft behelpen. En dan ben ik nog niet eens begonnen over als het weer minder lekker is, natte tenten of wakker worden met een vastgevroren tentrits en sneeuw op je tent.

In april 2013 ging ik voor het eerst naar Charm, en het was een openbaring! Binnen slapen! In bedden! Slaapzalen waar je gewoon rechtop kan staan om je in je kostuum te hijsen! Geen enge bos-beestjes in de wc! Genoeg douches! Eten, drinken en snacks inclusief! Het avondeten werd gebracht door een cateraar! Er ging een lekkere luxe wereld voor me open. Larp is een best intensieve hobby en 's avonds gewoon in een bed te kunnen stappen maakt de volgende ochtend een hoop verschil qua brakheid. Hetzelfde geldt voor het opstaan en het kalm op kunnen starten, het maakt voor mij best wel veel verschil.

Ik zeg niet dat ik een hekel heb aan kampeer-larp, ik vermijdt het ook niet en we hebben inmiddels 2 Sahara-tenten omdat onze puber haar eigen tent nodig heeft. 
Leuke anekdote op dat gebied: ze klaagde op een kampeerlarp dat ze geen ruimte genoeg had, de tent was zo vol, in haar eente in een Sahara 300. We wezen haar op een miniscuul punt-tentje een stukje verderop, er pasten waarschijnlijk 2 van dat model in haar tent. En daar kwamen 4 kerels uit kruipen... Ze heeft nooit meer geklaagd.
Kampeerlarp vind ik best leuk en sfeervol en het heeft absoluut een leuk gevoel in zich. Ik zal een evenement ook niet overslaan omdat het een kampeerlarp is, maar als ik mag kiezen dan ga ik liever naar binnenslaap-met-catering larp. Dat is een stuk minder werk, minder gesleep, minder plannen en voorbereiden, geen natte tenten achteraf en ik slaap gewoon beter in een echt bed na een echte maaltijd.

Nu, aan het begin van het nieuwe larp-seizoen kijk ik naar welke evenementen we dit jaar gaan bezoeken. Er zit 1 kampeer-larp bij, 2 weekenden totaal en het is OC kamperen. Ik overweeg om mijn schoonfamilie te vragen of we de camper mogen lenen.
Ik geeft het toe: ik ben een verwende pap-larper!