JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

Een begin met Nerf verven

Category: Larp Published: Monday, 22 May 2017

In het najaar hopen we met het hele gezin naar Frontier te gaan. Dat hangt een beetje er van af of we aan tickets kunnen komen maar ik heb goede hoop. Frontier is een ander soort larp dan we gewend zijn. Tot dusver hebben we alleen middeleeuws fantasy gedaan, en dit is science-fiction. Dus geen ongeletterde boeren met kaproen en magiers in lange jurk, maar iets met militair en op een planeet hier ver, ver vandaan en aliens. Denk ik. Ik weet nog niet zo goed wat ik er van moet verwachten eigenlijk. We gaan het meemaken.

Een geheel nieuwe smaak larp betekend wel dat onze hele collectie middeleeuwse kostuums, leren buideltjes, zwaarden en aanverwante zooi onbruikbaar is. Vertaald naar Dionisch klinkt dat als: WOEHOE! Tijd voor nieuwe zooi! Ik heb niet voor niets zo fanatiek opgeruimd en ruimte gemaakt tenslotte. WTe beginnen met het arsenaal. We zijn niet heel erg van het knokken maar we mogen ons graag wel kunnen verdedigen, en ik ben dol op knutselen. In het geval van scifi larp betekend dat: Nerf opleuken!
Daar moet je wel nerf dingen voor hebben, en die hadden we niet. Dat is dankzij marktplaats opgelost en direct bij het ophalen van de eerste bestelling uit de hand gelopen. We zijn van 1 best tof nerf-ding (enthousiast niet kunnen laten liggen bij de speelgoedwinkel) naar 17 allemaal goed werkende wapens gegaan. Het knulletje van 11 verkocht zijn collectie op marktplaats want hij was er te oud voor geworden, hij vond het erg grappig dat de mevrouw van 42 er blijkbaar nog lang niet te oud voor was.

En dan heb je ineens de tafel en de bank vol met vrolijk gekleurd plastic liggen, waar je nog wel iets mee moet want met vrolijk gekleurde wapens kom je niet echt goed voor de dag op je ruimteschip denk ik. Google en Youtube zijn hele goede leermeesters en er staat ontelbaar veel tutorials en instructies online. Omdat ik toch wel een beetje verstandig ben en geleerd heb van vroegere knutsel-projecten heb ik niet direct het grootste, meest complexe en hippe wapen uit elkaar geschroefd om vervolgens niet meer in elkaar te krijgen. Ik heb voor mijn eerste probeersel de Nerf N-Strike Elite Mega Magnus Blaster gekozen. Daar hebben we er namelijk 3 van en het idee was dat als we hem niet meer in elkaar krijgen dat we een andere kunnen openschroeven als voorbeeld.

Het opleuken van een nerf begint met het verwijderen van de logo's en andere teksten, deze zijn in het plastic meegegoten dat moet er af. Ik had instructies gevonden daarvoor, waarbij gebruik werd gemaakt van dremels, scheermesjes en andere zaken maar ik ben er achter gekomen dat het met een schuurpapiertje ook heel goed en vlot gaat. Bovendien heb ik voor mijn gevoel dan ook meet controle en loop ik niet het risico ineens door het plastic heen te gaan. Misschien dat als ik meer ervaring heb dat ik wel de dremel hiervoor pak, maar voor nu ging met het handje schuren prima. Binnen een uurtje was alle opliggende tekst er af en waren de onderdelen helemaal geschuurd.

Stap 2 is het primen. De nerfs zijn van plastic, wat betekend dat je er niet zomaar op kan verven en er van uit gaan dat de verf goed blijft zitten. Dat betekende dus weer een fanatiek rondje google voor de meest geschikte kunststof-primer. Dat leverde van alles op waar ik niet heel gelukkig van werd. Uiteindelijk heb ik de conclusie getrokken dat mijn Chaos Black van Citadel echt niet duurder is dan 'gewone' kunststof primer en dat die gelijk alles mooi egaal zwart kan maken. Ik had nog een bus met een beetje er in staan, wat betekende dat ik gelijk kon proberen of dat inderdaad werkt. Conclusie: het werkt. Na de eerste laag zag het er al goed uit en laag 2 dekte te laatste nog niet helemaal zwarte stukjes goed en het droogt in een kwartier.  Ik ben er trouwens ook achter gekomen dat mat-zwarte kunststof primer ook geweldig hecht op acryl-nagels.

Met alle stukjes die zichtbaar gaan zijn mooi mat zwart en droog kon hij weel in elkaar. Ik heb besloten dat het in en uit elkaar halen van plastic dingen met dingetjes en veertjes en kleine schroefjes niet mijn ding is. Alles moet in de juiste volgorde en op de juiste plek en het is een enorm gepiel. Gelukkig is Willem heel handig en hij had er geen bezwaar tegen alle onderdelen weer in elkaar te vloeken en tieren zetten voor me. Het duurde een halve aflevering van Start Trek TNG voor het gelukt was. Gelukkig werkte hij wel gewoon gelijk dus hij hoefde niet weer uit elkaar om dat ene stukje plastic op een andere manier tegen het andere stukje plastic te prakken. We merkten wel na het in elkaar zetten dat een en ander wat stroever loopt, maar we hopen dat als het verven helemaal klaar is een beetje siliconen-spray dat oplost. 

Ondertussen was het inmiddels ruim voorbij mijn bedtijd en besloot ik maar gewoon te gaan slapen want de volgende dag is een wekker-gaat-vroeg-werkdag. Na het werken ga ik in ieder geval snel naar huis om me te gaan storten op het verven van de details, eens kijken of ik er een hip ding van kan maken.