JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

Nerf no.1 is klaar

Category: Larp Published: Wednesday, 24 May 2017

Eerder deze week heb ik deel 1 van mijn eerste Nerf verf-project geplaatst, en het is nu al tijd voor het tweede en laatste deel. Mijn Nerf N-Strike Elite Mega Magnus Blaster is namelijk klaar. Al met al is dat sneller gegaan dan ik verwacht had en het was ook een stuk makkelijker dan ik vreesde. Afgezien van het uit elkaar halen en weer goed in elkaar zetten, maar dat gedeelte laat ik voortaan aan Willem over, hij is meer van de techniek.

Na het eerste deel van de Nerf-werkzaamheden zondag te hebben afgerond was het maandagavond toen ik thuis was uit mijn werk tijd voor het vervolg. De Magnus zat in elkaar, was egaal mat-zwart en ik had er zin in. Enthousiast zette ik mijn zooi klaar; verf, bakje water, penselen, keukenrol. Blij ging ik aan tafel zitten.... en toen wist ik het niet meer. Ik had nog nooit een Nerf geverfd en daar zat ik dan, met te veel kleuren en totaal geen inspiratie. Na een kwartiertje twijfelen heb ik de laptop er naast gezet en heb ik mijn grote vriend Google geraadpleegd. Er staan een hoop Nerf paintjob foto's bij de afbeeldingen, maar dat zijn voornamelijk wapens die er uit zien alsof ze al jaren geen poetsdoek hebben gezien, de afgelopen weken onderin een blubberplas hebben gelegen en ergens tussendoor heeft er iets met grote tanden op gekauwd. Dat was niet wat ik wilde, zeker niet voor mijn eerste pruts-werk. Om te beginnen zal mijn personage die deze gaat gebruiken beter met haar spullen omgaan, en ik wilde gewoon iets 'clean' maken omdat je met het oud/vies maken veel schoonheidsfoutjes in je verf kan verbergen. Dat klinkt misschien als een goed plan, maar als ik niet heel erg nauwkeurig hoef te werken dan leer ik er niet veel van (vind ik).

Dus bij gebrek aan beter heb ik maar een foto van een vies, afgekloven wapen op mijn desktop gezet en ben ik begonnen met ongeveer een beetje de kleur-vormen en locaties te kopieren met metaal-kleurige verf. Gewoon beginnen bleek de oplossing te zijn want ik heb niet eens doorgehad wanneer mijn laptop in slaapstand sukkelde. Ik heb als eerste het naamplaatje aan de zijkant metalerig gemaakt. Daarna de glijdende bovenkant en de rail aan de onderkant. De uitgang van de loop heb ik ook metalig gemaakt en als laatste de trekker.
Ineens zag mijn Nerf Magnus er een stuk beter uit, het begon zowaar ergens op te lijken.

Het geheel was nog wel een beetje aan de saaie kant, het was niet mijn bedoeling om iets knetterends te maken maar een beetje sjeu vind ik wel fijn. Om er wat kleur in te brengen heb ik wat blauwe accenten er op gemaakt. De kleur blauw die ik wilde bleek uitgedroogd te zijn (ik heb nog een paar hele oude potjes verf...) maar een tintje donkerder leek me ook wel oke.

Op dinsdag was mijn bestelling binnen van de Rub 'n Buff, dit is een kleurstof op was-basis wat je met een doekje kan aanbrengen. Het is geschikt voor highlights, laten verweren, of egaal kleuren met een diepe glans er in. Ik had het in een van de youtube filmpjes gezien en ik wilde het graag proberen. Het bleek te bestellen te zijn in Nederland, yay! Uiteraard moest het gelijk geprobeerd worden. Ik denk dat ik nog wel een hoop moet oefenen ermee, het is wat lastiger te verwerken dan ik dacht maar ik ben niet ontevreden met het resultaat.

Omdat ik met deze Nerf wil gaan spelen op larp en er dus mee ga rondsjouwen wilde ik er wel iets van een coating op hebben. Niks glanzends of fancy, gewoon om tegen de ergste krassen te beschermen. Vanwege de Rub 'n Buff moest ik een acryl-vernis gebruiken, aangezien de was kan reageren met oplosmiddelen. Ik heb Purity Seal van Games Workshop gebruikt omdat deze lekker snel droogt en geen glans oplevert, wat een wat stoerder uiterlijk geeft.

En toen was hij klaar! Het doorladen ging nog wat stoef vanwege de verf, maar met wat siliconenspray ging het direct een stuk soepeler.
Ik ben niet helemaal tevreden met alles, dat komt omdat ik er de afgelopen dagen met mijn neus zo ongeveer tegenaan heb gezeten en dus elke vierkante micrometer verf zie die niet exact zit waar ik hem wilde hebben. Dat gevoel slijt wel, over een week of 2 zie ik daar een stuk minder van.

Ik ben er wel een beetje trots op, want voor mijn eerste Nerf verf-project is het resultaat denk ik best wel oke.

Gebruikte materialen en kleuren:
primer en basis-kleur zwart: Chaos Black Primer spray
kleuren: Citadel Leadbelcher, Citadel Abaddon Black en Games Workshop Regal Blue (oud potje)
(beetje) verweren en highlights: Rub 'n Buff - Ebony en Rub 'n Buff - Pewter
coating: Games Workshop Purity Seal

Let op de wapenwet!
Het is in Nederland niet toegestaan om rond te lopen met wapens die er 'echt' uitzien. Er is altijd de kans dat iemand niet weet waar je mee rondloopt en zich bedreigd voelt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als je over straat gaat met je mooi geschilderde Nerf loop je het risico dat de politie je aanhoudt. Geen idee wat dat je oplevert maar ik vermoed een boete en je speelgoed ben je kwijt.
Ik weet niet precies hoe het zit met larp-evenementen, ik vermoed dat er een vrijstelling is en dat het terrein geen openbaar wandelgebied is.