JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

Bordspelletjes enzo

Category: Dagelijks leven Published: Saturday, 05 July 2014

We hebben een nieuwe verslaving hier in huis, bordspelletjes! Dus spelletjes met een spelbord, maar we hebben ook niets tegen spelletjes met kaarten of dobbelstenen hoor.
Mijn ouders beginnen als ik dat zeg al erg enthousiast met opsommen; scrabble, schaken, risk....
Nou, nee dus. Die spellen vind ik niet leuk.

Net zoals ik mens-erger-je-niet, pesten, poker, stratego en nog een hoop niet zo leuk vind. Ze waren leuk hoor, vroegah maar ik heb ze wel gezien. Ze zijn 3 keer interessant en daarna vind ik ze saai. Ik zou denk ik wel een blog kunnen volschrijven met welke spellen ik niet leuk vind en waarom. Maar dat zou een beetje zure tekst willen en ik ben vandaag juist zo blij, want er zijn nieuwe spellen onderweg van de webwinkel naar onze kast!

Niet dat we ze dringend nodig hebben, er staat genoeg voor verschillende hoeveelheden mensen en smaken en tafel-formaten. Maar het is gewoon leuk. Ik vind het leuk om te zoeken op beschrijvingen, kijken met hoe veel mensen een spel gespeeld kan worden en we kijken review-filmpjes om te zien of spelletjes leuk lijken.

Maar eigenlijk, als ik eerlijk ben... ik hou van spellen met veel dingetjes en mooie plaatjes!
Een imposant bord, plastic poppetjes en een stapel kaarten met toffe kunstwerkjes er op en hij staat op mijn verlanglijst. Of hij leuk is zoek ik later wel uit! Gelukkig ben ik niet alleen in mijn spelletjes-voorliefde en hoor ik later zeker of het spel misschien toch maar niet besteld moet worden.Gelukkig hebben we Robo-Ralley, met borden die wisselen en echte robot-poppetjes en je kan PIEW roepen als de laser af gaat. Heerlijk!
Of Ticket to Ride, met plastic treintjes en een bord dat lekker groot is en er uit ziet als een oude kaart en waar oude stedennamen op staan en hele bergen kaartjes. Geweldig!

Ik heb wel altijd een probleem met de regels, ik snap ze nooit. Ik moet een spel spelen om er iets van te beginnen te begrijpen en na 2 keer ken ik het misschien. Maar dat mag de pret niet drukken want het ontdekken van het spel is ook leuk. Als het spel goed is dan wordt het daarna alleen maar leuker omdat er dingen te ontdekken blijven. Zodra je alles ontdekt hebt zijn er misschien expansions te krijgen. Of je speelt een paar weken (of maanden) iets anders en kan het dan herontdekken.

Maar voor ons zijn er nu genoeg spellen die nog niet heel lang in onze kast staan dus ik heb nog een hoop te ontdekken!
En er is dus nog meer onderweg.