JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

papieren agenda

Category: Dagelijks leven Published: Wednesday, 17 September 2014

Ik geef het toe, ik ben ouderwets. Oke, niet met alles, althans dat denk ik zelf. Maar met sommige dingen wel. Ik heb het wel geprobeerd hoor, een digitale agenda. Eerste die van Google want die krijg je bij je Gmail erbij. Maar dat was geen succes. Van mijn werk heb ik nog zo'n Outlook ding en dat werkt op mijn werk prima want dan zit ik achter mijn mail. Maar voor prive...
Het werkt gewoon niet!

Ik heb totaal geen overzicht op mijn telefoonschermpje. Als ik in zo'n agenda kijk zie ik een lege dag maar dat is omdat de tijd begint om middernacht. Als er dan in de middag iets staat dan zie je dat pas als je naar beneden scrolt. En ja, je kan instellen wat je in beeld hebt maar als je mazzel hebt zijn je instellingen met de eerste de best update vernaggelt. Dat mijn telefoon piept als de afspraak er aan dreigt te komen is op zich wel handig, maar dan moet ik niet vergeten het in te stellen. Of uit te zetten voor minder belangrijke dingen. En een kwartier van tevoren POING heeft totaal geen functie als ik een half uur moet rijden om ergens op tijd te zijn.
Hopeloos dus!

Onder het motto 'dan maar ouderwets' hou ik gewoon lekker vast aan mijn papieren agenda. Ik ben niet de enige blijkbaar, want in de winkel hebben ze er een heleboel. Maar er is wel een verschil met vroegah: ik kan nu al een leuke agenda voor 2015 vinden! Lang voor de digi-agenda op de telefoon beschikbaar was waren er pas vanaf oktober leuke agenda's te vinden. Daarvoor waren er wel agenda;s voor volgend jaar te krijgen maar niet zo'n grote keus.

Ik denk dat dat komt doordat veel mensen een oneindige agenda op de telefoon of tablet ofzo hebben. Dus er wordt al van alles een jaar van tevoren gepland. We hebben het natuurlijk allemaal ook druk met van alles, en als je iets wilt organiseren moet je er steeds vroeger bij zijn, anders zijn agenda's al vol. En als de planningen steeds vroeger de gmail-calender in komen rollen, ja dan moet een plannings-fossiel als ik natuurlijk ook eerder een papieren geval in de tas hebben.
Kwestie van vraag en aanbod dus.

Eigenlijk vind ik het ook best prettig, kunnen bladeren en krassen en met kleurtjes uitroeptekens erbij zetten (alleen bij leuke dingen) en ballonnetjes tekenen bij verjaardagen en afspraak-papiertjes tussen de pagina's proppen.

Die van 2015 heb ik dus al in de tas, en ja er staat al een en ander in. Niet te veel en voornamelijk leuke dingen dus ik verheug me nu al een beetje op volgend jaar. Maar eerst nog al die leuke dingen die dit jaar gepland staan nog doen. Daar verheug ik me nog meer op want dat is lekker dichtbij vergeleken met volgend jaar.