JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

Nieuwe naaimachine

Category: Dagelijks leven Published: Sunday, 27 March 2016

We hebben een nieuwe naaimachine, eindelijk! We hebben ook 2 oude machines waarvan er eentje bijna antiek is en het op zich nog wel doet en eentje 8 jaar oud is en met een aanschafprijs was 55 euro mag hij dan nu wel versleten zijn. Hij heeft de nodige kilometers gemaakt maar vorige week toen voor de tigste keer de draad brak en hij ook lussen had getrokken was ik het zat. Gelukkig was ik daar niet alleen in en dus zijn we gisteren naar de naaimachine-winkel geweest.

Overigens, mocht je hier in de regio wonen en een nieuwe of tweedehands naaimachine zoeken, Van Bekkum Naaimachines in Sliedrecht kan ik aanraden. Ze hebben een winkel met werkplaats voor onderhoud en reparaties en wij zijn erg tevreden met hun advies en service.

Maar goed, wij gingen dus naar die winkel en de meneer vroeg wat we zochten. Wij wisten wel wat we nodig hadden: hij moest leer aankunnen en dubbel-transport hebben. Dubbel transport zit blijkbaar standaard op machines die zwaar genoeg zijn om leer aan te kunnen, of meerdere lagen dikke stof. Maar in die machines zit ook een zwaardere motor (duh!) en die zijn duur. Gelukkig hadden we zelf al bedacht dat we geen machientje voor 250 euro zouden kunnen vinden.

Hij had niet heel veel verschillende die hij kon laten zien. De machines die leer kunnen hebben komen niet vaak binnen voor tweedehands Die machines zijn vaak ook al wat ouder en dat betekend dat als er iets mee is dat je niet aan onderdelen kan komen.

Hij had wel een nieuwe machine staan die kon wat wij zochten, de Pfaff Expression 3.5.
Bij het horen van de prijs kreeg ik een lichte rolberoerte... Mijn eerste indruk was dat het ding sowieso veel te fancy was met al z'n hippe steekjes die je kan kiezen en luxe meuk er in gebakken. Maar hij liet wel zien hoe het ding soepel door 3 lagen dik bankstel-leer ging en al het speelgoed was heel inspirerend en de ideeen borrelde ter plekke op. Dus na zo'n 2,5 uur demonstraties, uitleg en proberen stapten we de winkel uit met onze nieuwe Pfafflangenaam.

Gistermiddag en vandaag zijn we er lekker mee bezig geweest. Niet met de hippe steekjes (oke, wel een beetje gespeeld ermee natuurlijk) maar gewoon lekker meters maken om te wennen aan hoe de machine aanvoelt. Ik kan je zeggen: hij voelt geweldig onder je vingers!
Hij is heel stil (voor een naaimachine), hij trilt niet heel erg en het gaat zeer soepel allemaal. Je kan ook een knop induwen en dan gaat hij alleen maar niet-snel, wat erg handig is met secuur werk, kun je gewoon niet op je voet letten (waar ik nooit tijd voor heb als ik iets moeilijks pruts). Er zit ook een draad-afsnij dingetje in, gisteren vond ik dat lollig maar een beetje overdreven. Vandaag wil ik niet meer zonder! Echt geweldig, net voor waar je wilt eindigen duw je op een knop en dan doet hij zelf afhechten en draadje afknippen. Als je (zoals ik vandaag) lekker melig feestvlaggetjes aan het maken bent en je dus steeds maar een klein stukje moet doen dan scheelt dat een hoop gedoe.

Kortom: ik ben helemaal blij met de nieuwe naaimachine en alle hippe meuk die er op zit.