JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

Mijn dappere ridder

Category: Dagelijks leven Published: Tuesday, 26 April 2016

Gisteren bracht ik voor het eerst in lange tijd weer een bezoek aan de kringloopwinkel. Mijn favoriete kringloopwinkel is die in de buurt van mijn vorige huis. Die buurt is niet helemaal dat je denkt 'goh, dat lijkt me een leuke buurt om te wonen'. Het is zeg maar een nogal levendige buurt en met bewoners uit alle windstreken. Je kan zeggen wat je wilt over zo'n buurt, de kringloopwinkel daar heeft in ieder geval echt gave dingen!

Zo heb ik er weleens een kamelenzadelkrukje voor 5 euro gevonden. Ik heb er ook weleens een heleboel Turkse theeglaasjes in allerlei vormen en kleuren verzameld voor heel goedkoop.

Deze keer had ik niet echt een doel, gewoon een beetje rondkijken.
En toen zag ik hem... mijn stoere ridder!
Hij lag daar heel dapper in een houten bakje op de tafels met servies- en keukenmeuk. Er zag een sticker op zijn rug die me vertelde dat hij 1,50 euro koste. Voor die prijs (of een hogere) liet ik hem echt niet liggen! Ik heb namelijk een enorm zwak voor marionetten.

Dat heb ik al sinds de Sound of Music met hun poppenshow van 'the Lonely Goatherd'. Als kind droomde ik van zo'n mooi poppentheater in mijn slaapkamer. Zoals heel veel kinderen had ik wel een poppenkast met van die plastic poppen die je nog steeds kan kopen in elke speelgoedwinkel. Maar dat haalde het toch echt niet bij marionetten.

Mijn dappere ridder is een kinderdroom die weer ontwaakt is. Toegegeven, zijn pantser glanst niet meer, een van zijn benen heeft geen pantser meer en zijn wapenrokje is flets en mottig. Maar dat is allemaal te herstellen! Dat ga ik ook doen en ik hoef me geen zorgen te maken dat ik kostbaar antiek zit te verstieren. Google heeft me namelijk geleerd dat deze ridder van Sicilie komt waar ze de Opera dei Pupi hebben. Dat zijn grote stoere riddermarionetten waar ze zwaardgevechten mee opvoeren. Meer weet ik ook niet, ik denk dat ik maar een keer naar Sicilie op vakantie moet. Deze stoere ridder is naar alle waarschijnlijkheid (gezien de kwaliteit) gewoon leuke touristenkitch. Hij is zeker wel een flink aantal jaar oud, maar niet oud genoeg om antiek te heten. En dus kan ik hem oppoetsen, nieuwe wapenrok geven en z'n schild schilderen.

Mijn kinderdroom krijgt nu de kans om volwassen te worden. Willem gaat een theatertje voor me bouwen, hij weet al een beetje hoe hij de constructie wil maken. Het theatertje gaat ook geschikt worden voor schaduw-poppetjes-voorstellingen!
Ik ga me heerlijk uitleven op decorstukken, maar poppetjes die qua maat passen bij mijn riddertje (20cm hoog) en bedenken wat ik er zoal mee kan opvoeren op larp-evenementen waar we de bard gaan uithangen. Want ja, ik wil er zeker iets mee gaan doen.

En wie weet ga ik ooit nog weleens de eenzame geitenhoeder opvoeren!