Een zomertje ziek

Category: Dagelijks leven Published: Tuesday, 22 August 2017

De zomer is voorbij, het gewone leven kan weer beginnen. Dat vind ik elk jaar weer een verademing, de zomervakantie is heerlijk en ik kijk er naar uit maar het is ook fijn als alles weer een ritme krijgt. Dit jaar is het een beetje anders. Dit jaar heb ik namelijk het gevoel dat mijn vakantie en mijn zomer me zijn afgepakt. Ik heb een maand lang plat gelegen met een longontsteking.

Voor mijn verjaardag deze zomer kreeg ik meer antibiotica van de huisarts. Mijn laatste kuur van vorige week is nu net klaar en die heeft gelukkig ein-de-lijk wel gewerkt. Voor mij is het nu niet zozeer dat het gewone leven weer begint, ik begin (probeer) weer heel (tergend) langzaam het gewone leven op te pakken, te ontdekken hoe dat ook alweer ging en waar de grenzen van mijn energie en zuurstofgehalte liggen. Na een maand longontstekingen is ademhalen nog best wel een uitdaging soms en is er niets over van mijn conditie en energie-gehaltes.
En ik ben nog steeds aan vakantie toe.

Geen zorgen, ik klaag er gewoon graag over en ik denk dat dat ook wel mag. Ik ben er ziek genoeg voor geweest denk ik. Het is niet allemaal drama hoor. Zo hadden we dit jaar geen vakantie geboekt, we zouden gewoon thuis blijven en dagjes uit gaan. Dat eerste is heel goed gelukt, de dagjes uit zijn compleet gefaald. Wat ook niet helemaal waar is want voor ik echt ziek werd zijn we wel een dagje naar de Harry Potter Expo geweest en dat was heel leuk. Maar we zaten dus niet in een of ander buitenlands oord met niet-Engels sprekende artsen, daar ben ik wel erg blij om nu.

Sinds deze week begin ik weer voorzichtig met werken, gewoon vanuit huis inloggen en mijn mailbox uitbaggeren. Na 6 weken er niet naar kijken zat die best wel erg vol en voel ik me enorm populair! Gelukkig was vrijwel alles door collega's al opgepakt, dus ik heb het niet nu ineens heel druk. Ik heb gewoon nog even niets te doen en dat is prettig want ik heb ook geen energie. Dus ik kan gewoon rondklikken, nakijken welke wachtwoorden er resets nodig hebben en dat regelen en een beetje proberen te ontdekken wat ik ook alweer deed.

Ik heb altijd als ik ziek ben een omslag-punt, je kent het misschien wel: te weinig energie om iets anders te doen dan gaar op bed/bank liggen, maar je begint je toch te vervelen omdat er iets van energie op begint te borrelen. Ik heb dat een paar keer gehad, omdat de longontsteking verstoppertje speelde. Het ging een paar keer bijna weg om vervolgens heel enthousiast terug te komen. Als een labradoodle met een tennisbal.
Ik had voor mijn verjaardag een Nintendo Switch met Zelda gekregen (Yay vriend en dochter!) en daar heb ik me wel mee vermaakt, maar het zal je verbazen hoeveel energie een spelletje spelen nog kost! Je moet kijken en opletten en een beetje nadenken en dat is echt heel vermoeiend. Lezen lukte helemaal niet, staren naar mijn boek ging wel prima en daar heb ik ook de nodige tijd mee doorgebracht. Ganon is in ieder geval al een keer verslagen maar ik moet nog een hoop koroks vinden en allerlei grote monsters verslaan.

Waar ik me wel prima mee vermaakt heb is mijn telefoon. Facebook heeft plaatjes en vereist totaal geen hersenactiviteit, ik heb een dom spelletje wat ik een paar minuten kan spelen en dan weer weg leggen en dan is er nog Aliexpress. Ik denk niet dat ik alle stomme dingen op Aliexpress heb gezien, want er staat daar veel te veel aangeboden wat (in mijn ogen) echt heel raar is, maar het was wel lollig. Het heeft er voor gezorgt dat ik de nodige keren bijna gestikt ben in een zuurstofloze hoestbui omdat ik moest lachen. Lachen is gezond!

Ik heb ook lekker wat domme dingen besteld, dat is leuk op Aliexpress want ik koop alleen maar dingen die we niet nodig hebben en alleen voor de lol zijn, en het moet wel heel goedkoop zijn want het is verder toch niet nuttig. En dat kan prima op daarzo! En dus heb ik nu mooie grote zandlopers in 3 maten, Harry Potter toverstafjes (Dumbledore en Hermione) die op de Expo 10x duurder waren ondanks dat ik nu de deluxe versie heb en een berg Feng Shui geluksmuntjes om op larp mee te klooien. Er zijn ook nog onderdelen voor onze kostuums en uitrusting voor Frontier onderweg. En ik heb mijn voorraad sieraden aangevuld met de afdeling 'schattig voor onder een euro'.
Kortom: ik heb in het delirium van mijn koorts lekker enthousiast China gesponsord!