JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

'Iets voor aan de muur'

Category: Dagelijks leven Published: Sunday, 28 August 2016

Een tijdje geleden ontvingen we een uitnodiging voor een housewarming party. Da's leuk, gezellig en wat ga je in vredesnaam kado geven? We hadden al een team gevormd met een goede vriendin want samen bedenk je meer! De housewarmers in kwestie hadden gelukkig ook wat ideeen gegeven, en nadat we besloten hadden geen tuinplantjes te gaan geven hielden we 'iets voor aan de muur' over. Dat is een heel erg ruim begrip. En in creatieve handen is een heel erg ruim begrip altijd gevaarlijk.

We hebben echt wel gezocht naar een gewoon kado hoor, maar we vonden gewoon niets waar van we heel zeker wisten dat de ontvangers het ook leuk zouden vinden voor aan hun muur. Ik weet wel wat ik aan mijn muur wil hebben, maar daar was het niet voor! We besloten een blanco canvas te geven, konden ze zelf iets creatiefs maken. En nog een kadobon zodat ze iets van canvas voor aan de muur konden bestellen. Maar ja, leeg canvas en een kadobonnetje... dat deed mijn crea-eergevoel wel een beetje stuiptrekken van ellende! Gelukkig had de rest van het kado-team daar ook last van, en dus was het besluit om leeg-canvas nummer 2 zelf te vullen heel snel gemaakt!

En daar sta je dan: met 3 creatieve geesten rond een leeg canvas dat gevuld moet worden. De ideeen waren creatief genoeg, maar onze teken-talenten zijn nu niet dusdanig dat we ver voorbij het stokpoppetjes-niveau kunnen gaan. Nu wisten we dat de kado-ontvangers bordspellen ook best leuk vinden en na te veel compleet onuitvoerbare (tenzij je R. Harmenszoon van Rijn heet) ingevingen besloten we een bordspel van groot formaat te gaan schilderen!
Enige tijd geleden hebben we gezamelijk Roborally gespeeld, heerlijk frustrerend spel en dat ging het worden.

Het spelbord bestaat uit heel erg veel vierkantjes, dus het begon met het bord uitmeten en de vierkantjes op maat er op tekenen. We hebben een van de borden van het spel gebruikt voor een deel van de indeling en de rest er zelf bij verzonnen. Geen idee of het ooit echt gespeeld gaat worden, maar de vlaggen halen gaat een kleine nachtmerrie worden kan ik je vast verzekeren!

En toen kon eindelijk het verven beginnen.
En vrij vlot na het beginnen werd al wel duidelijk dat dit een behoorlijke klus zou gaan worden, maar ook dat het resultaat er wel naar zou zijn. Elk vierkantje hebben we met de hand geschilderd, en ik heb geen idee hoeveel grappen over hoeveel tinten grijs we daarbij gemaakt hebben. Het bord bestaat uit meer dan 300 vierkantjes...

Na de nodige uren vakjes schilderen, putjes verven, pijltjes tekenen en randjes bijwerken was het eindelijk mooi op tijd klaar! Om het geheel af te maken hebben we op de achterkant van het doek metalen ringetjes geplakt, en hebben we een aantal robotjes gemaakt met magneetjes op de achterkant die op het bord kunnen zodat er ook nog te spelen valt hiermee.

Of de housewarmers het een leuk kado vonden? Ik denk het wel... de eerste reactie was veelbelovend en in ieder geval niet een complete verbijstering met angst in de ogen waar ik een beetje voor vreesde...