Webwerkzaamheden

Category: Dagelijks leven Published: Friday, 23 November 2018

Mijn website is reuzehandig, er zit een automatische update-functie in. Nu kan ik van alles prima zelf, ik ben webbouwer geweest, maar ik heb nu een andere baan en als ik iets over kan laten aan geautomatiseerde shizzle dan doe ik dat graag. Zo wacht ik ook met smart op de zelf-rijdende auto. Helaas is techniek ook gewoon door mensen gemaakt en niet onfeilbaar. Zoals de auto-update functie van mijn website....

Een week of 5 geleden kreeg ik het mailtje dat mijn website graag een update wilde doen. Dergelijke mailtjes lees ik, dan denk ik 'oh dat doe ik zo gelijk even' en daarna vergeet ik het weer. Dus toen ik een week of 3 geleden een briljant idee had voor een blog logde ik in en kreeg ik de 'doe nou eens updaten' melding in beeld. Klikkerdeklik en gaan met die update!
Wachten... 
Even geduld aub....
Wachten....
EN CRASH! Foutmelding!
Back-up? Dat is voor watjes!

Mijn website was stuk. Niet dodelijk stuk maar wel stuk genoeg om er even niets mee te kunnen. Een beetje googlen leverde me een oplossing voor dat probleem, ik had het wel kunnen herstellen maar eigenlijk wilde ik dat niet. Ik heb namelijk door de tijd een hoop zitten klooien met mijn website en er stond een hoop achterstallige bagger aan plug-ins, add-ons en aanverwacht gehobby in de code. Eigenlijk was dit dus een heel mooi moment om een verse website te installeren. Met het voornemen om er nu eens niet een hopeloze puinhoop van te gaan maken.

En naar die frisse website kijk je nu. Op dit moment heb ik nog niet alle artikelen die ik had terug gezet, dat ga ik de komende periode nog doen. Ik heb alles nog wel want ik heb die data uit de database gehaald voor ik alles verwijderde. Dat dan weer wel.

Nu maar hopen dat die zelf-rijdende auto in de toekomst niet afhankelijk gaat zijn van mijn update-technieken.