Als larper is het erg handig om een beetje vaardig te zijn met het naaimachine. Immers, voor je diverse rollen heb je verschillende kostuums nodig. Een hele week in dezelfde outfit rondlopen is niet heel fris. En elk personage vind het leuk om iets nieuws te krijgen.

Nu larp ik al een tijdje, maar dat naaimachine-gedrocht zal nooit mijn vriend worden. Als ik er naar wijs gaat de hele boel al in de knoop en vallen er onderdeeltjes van het kreng af. Ik probeer het weleens en mijn medelarper is daarna vaak wel even zoet met het apparaat weer in model krijgen. Mijn geliefde medelarper is namelijk wel handig met naaimachines. Wat erg fijn is voor mij want kostuum-ideeen kan ik dus gewoon doorschuiven naar zijn loket.

Waar ik zwoegend en razend met patronen aan het worstelen ben neemt hij gewoon een lap stof, kijkt er even naar, draait het wat rond en gaat dan knippen en hotsa onder het naaimachine en klaar! Oke, hij heeft er iets langer voor nodig maar samengevat komt het daar wel op neer.

Over twee maanden hebben we een evenement waar ik een hoop nieuwe zooi voor nodig heb. Niet alles is heel ingewikkeld maar er is altijd dat ene ding dat wel wat extra's kan krijgen. Zeg maar het kostuumding waar je herkenbaar aan bent, tekenend voor je personage. Voor dit evenement had ik een plaatje van een jas gevonden op internet, antiek geval uit een museum. Of meneer dat even wilde namaken, maar dan een beetje anders. Zonder patroon werken is niet eenvoudig lijkt me, maar na driftig tekenen en kraken met patroonpapier dacht hij het te hebben. We hebben een hoop reststof liggen altijd en een proef-model werd gemaakt.

Dat is nu af, en het is zeker geen proefmodel, maar een nieuwe aanwinst voor mijn collectie! Nog een beetje opleuken en ik weet precies op welk evenement ik dit kan dragen. De tweede versie wordt een stuk opzichtiger. Dat proefmodel was in dit geval nodig omdat de gekozen stoffen heel chique-de-friemel zijn, met glim en goud en zilver. Als ik dan niet herkenbaar rondloop weet ik het ook niet meer.

Joomla templates by a4joomla