Een dorp op een brug

Category: D&D Published: Sunday, 29 March 2020

Ik ben niet echt van de 'compacte' projecten. Als ik iets heel tof vind, dan wil ik het graag groots aanpakken. Letterlijk. En dat doe ik niet expres, het ovekromt me eigenlijk gewoon. Voor D&D zou me dat niet overkomen, dat wist ik zeker. Die poppetjes zijn lekker klein, en ja ik heb een 3d printer maar die huisjes die ik kan downloaden en printen zijn echt niet zo heel groot.

Het is redelijk voorspelbaar wat nu gaat komen denk ik...

Tijdens het op internet rondzoeken naar leuke gratis dingetjes om te printen en te verven voor D&D kwam ik terecht op een website die geen gratis dingetjes heeft. Ik kijk altijd wel even rond op zo'n site, inspiratie opdoen en daarna krenterig verder kijken. Ik struikelde echter over Bridgeton, een dorp op een brug.
Ik kocht de bestanden niet, ab-so-luut niet van plan!

In de 3 dagen die volgden deelde ik de link met de appgroep van een campaign in Saltmarsh (waar een deel van het dorp op een brug staat), keek ik ongeveer 8 keer per dag vertwijfeld naar de website, en nam ik me keer op keer voor: ik begin er niet aan!
Ik wilde de bestanden wel, maar ik ging ze echt niet kopen!

Op de 4e dag kreeg ik ineens een ingeving; in het najaar willen we van de kamer beneden in de aanbouw een gameroom maken. We hebben namelijk meer dan 250 spellen (geen idee hoe veel meer, we doen niets klein) en die willen we een betere plek geven, en ook een betere plek hebben om ze te kunnen spelen. De game-table die Willem gemaakt heeft staat in de woonkamer, en het grootste deel van de tijd staat die vol met zooi, en kunnen we er geen spel op spelen.
In die gameroom wil ik ook een kast voor mijn D&D materialen, zoals boeken en mini's en terrein. Ik heb redelijk wat terrein, maar dat gebruiken we nooit omdat het opzetten wel tijd en aandacht nodig heeft en dat gaat niet in het uurtje op de ochtend voor de sessie begint. Zodra we die kamer klaar hebben kan ik dingen in de dagen voor de sessie opzetten en laten staan. En in die kast komt dan ook opslagruimte voor alles! Dus dan is er ook ruimte voor een bigass brug, die ik voor heel veel kan gebruiken! Om de een of andere vage reden zal elke campaign wel iets op een grote brug krijgen, ik weet het zeker!
Dus ik kocht de bestanden.

Ja, bestanden, geen onderdelen. Met een 3d printer kun je namelijk digitale dingen kopen, en die kun je dan zelf printen.
En daar ben ik nu mee begonnen, het printen van mijn dorp op een brug. Ik heb nu al 1 schuin deel (21 uur printen), een smal brugdeel (18.5 uur printen), een stenen ding deel voor onder 2 brugdelen naast elkaar (bijna 3 uur printen) en een paar kleine muurdeeltjes die langs de rand van de brug kunnen staan zodat er niemand naar beneden valt. Ik kan er hier en daar een uurtje naast zitten, maar de gehele brug gaat volgens mijn berekeningen zo'n 150 uur printen kosten. En daarna nog de huisjes!

De eerste delen van de brug zijn dus geprint, en staan nu ook in de primer. Het grote denkwerk over de verfklus is al in volle gang en er zijn veel afwegingen. Als er zo'n brug gebouwd wordt, dan zal al het steen wel van dezelfde soort en kleur zijn. Het wegdek zal wel meer verweerd zijn en zand enzo hebben, want daar gaan mensen en paarden en karren overheen. De stenen daar onder de brug-voeten, bij het water, zouden daar meeuwennesten zitten? En meeuwenpoep?

Dit project gaat me dus nog wel even bezig houden, en ik verheug me er enorm op.
Ik was alleen wel een beetje vergeten dat ik ergens in de komende weken ook nog een kickstarter krijg, met heel erg veel huisjes.
En daarbij nog een extra pakket aan nog meer huisjes en stadsmuren enzo...